ma 22.02.2021 16.00 - su 28.02.2021 23.00

Kaupunkigalleria Espoon keskuksessa

Kannusali -

Taide levittäytyy kaupunkiympäristöön talvilomaviikolla, kun Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut tuo valo- ja ääni-installaatiota eri puolille kaupunkia ma 22. - su 28.2.

Valo- ja ääniteokset ovat esillä useana eri päivänä ja iltana, ja niitä voi käydä katsomassa rauhassa omaan tahtiin koronaturvallisesti. Muistathan kuitenkin turvavälit ja maskin käytön myös ulkona teosten luona!

Lue lisää koko kaupungin teoksista Kaupunkitapahtumien verkkosivuilta.


Espoon keskuksen alueella valo- ja projisointiteoksia nähdään neljässä eri kohteessa. Teokset sijoittuvat Kannusalin lähiympäristöön hyödyntäen alueen olemassa olevaa vanhaa rakennuskantaa ja ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

Kartta.

Marko Vierimaa – Sydämen luona koti (Ruusupuisto)

Marko Vierimaan videoteoksessa analoginen paletti maustaa kehollisen ilmaisun. Koti on missä onnellisten kokemusten perusta, sydämessä.

Videoprojisointiteos heijastuu Sunan navetasta. Sunan tila oli yksi viidestä Södrikin kylän kantatilasta. Maatilan omisti loppuvaiheessa Weckströmin suku, joka myi sen Espoon kaupungille 1965. Päärakennus purettiin ja jäljellä on vain valkoinen navetta, jonka tulevaa käyttöä on suunniteltu pitkään. Välillä siellä on toiminut kaupungin liikennemerkkimaalaamo, joskus navetassa työskenteli taiteilijoita ja se on toiminut näyttelytilanakin.


Riku Sourama – Necroemoticon (Pappilantie 9)

NECRONOMICON + IPHONE + OUIJA = ??? 
BOOK OF THE DEAD 2020 MECHADIGITAL EDITION NOW WITH OVER 9000% MORE EMOTES 
GET YOUR LIKES FROM BEYOND THE VEIL NOW! 

Installaatio on paikalla, jossa on aikanaan sijainnut Villa Karyll. Tontilla oleva kukkakauppa on kuulunut Villa Karyllin pihapiiriin ja on ilmeisesti toiminut puutarhuri–talonmiehen asuntona. Rakennus on alueen vanhimpia, mahdollisesti rakennettu 1860–70-luvulla. Päärakennus Villa Karyll paloi 1970 ja siitä säilyi vain kivijalka osana uutta rakennusta, joka on sekin nyttemmin purettu.


Duncan Matthews – Dark Ideas (Pappilantie 5 ja 7)

Rikkinäiset hehkulamput ja käytetyt värikalvot saavat uuden elämän vanhojen piirtoheittimien toimiessa valonlähteenä. Duncan Matthews jatkaa Polar Night Light ja Lux Helsinki -valotaidetapahtumissa koettua teossarjaa uudella editiolla, jossa kierrätysmateriaalikappaleet muovautuvat seinillä kiipeileviksi muurahaisiksi. Vanhat, aikoinaan valonlähteinä toimineet objektit voidaan nähdä vielä kerran uudessa valossa.

Teos projisoidaan vierekkäisiin puurakennuksiin, Lilla Karylliin ja Villa Apteekkiin. Villa Apteekin rakennus valmistui vuonna 1921. Espoon uusi apteekki toimi rakennuksessa 1970-luvun lopulle. Nyt talossa toimii Kohtaamispaikka Askel ja Espoon ympäristöyhdistys. Vuonna 1904 rakennettu Lilla Karyll edustaa aikansa rakennustapaa Espoon asemaseudulla. Rakennuksen erikoisuus on ikkunoiden yläreunan pyöröholvimainen muoto ja neljännesympyrän malliset ullakkoikkunat. Rakennuksen on kunnostanut toimitilakseen Espoon Mielenterveysyhdistys Emy ry.


Static Assemblage in Orange and Pink (Kannusillanmäki 6)

Valoinstallaatio värjää ympäristönsä talvisessa maisemassa valotaidereittiä rytmittäen. Matriisimainen lyhtysommitelma kuljettaa katsojan oranssista pinkkiin seinälle heijastuvan väriliukuman kautta.

Espoon kunta osti vuonna 1932 Breidablick-nimisen tornillisen huvilan, josta tuli Espoon kunnantalo. Talon oli omistanut leskirouva Jenny Weckström ja siinä oli pidetty täysihoitolaa. Talo paloi 1933 ja seuraavana vuonna paikalle rakennettiin uusi kunnantalo, joka oli aluksi yksikerroksinen, mutta sai toisen kerroksen 1945. Nykyisin rakennuksessa toimii Musiikkiopisto Avonia.


Lähdetiedot: Kotikaupunkipolut Espoon keskus

 
Liikenneyhteydet: Junat: A, E, L, U, X och Y. Lisätietoja kulkuyhteyksistä Reittioppaan kotisivuilla. 

Kuva: Mirella Penttilä - Taide x Kaupunki (Teos: Ghost Project Keran Halleilla joulukuussa 2020)

 

 

Tapahtumapaikka
Espoon keskus
Tapahtumajärjestäjä
Kannusali
Hinta
Vapaa pääsy.