la 10.04.2021 18.00 - 22.30

JuuriJuhla – RotFest: Otava Yo (RU), Vesselil (DK), Juurakko

Sellosali - Soittoniekanaukio 1 ALa 10.4.2021 klo 18

Ennakkoon 4.4.2020 tapahtumaan ostetut liput käyvät tähän ajankohtaan 10.4.2021 sellaisenaan. Liput on myös mahdollista palauttaa Lippupisteen ohjeistuksen mukaisesti. Rahanpalautusta voi hakea 30.6.2020 mennessä tästä linkistä https://web.lippu.fi/palautus

*

Päätöskonsertissa musiikkia ja tarinoita Itämeren rannoilta!

Otava Yo (venäjäksi Отава Ё) on pietarilainen folkrock-yhtye, jonka neljä katusoittajaa perusti vuonna 2003. He luovat uusia tulkintoja venäläisestä kansanmusiikista omalla rennolla otteellaan ja elvyttävät vanhoja venäläisiä suosikkisävelmiä. Yhtye on ennättänyt hurmata yleisöä jo kolmessakymmenessä maassa ja lukuisilla festivaaleilla.

Tanskalainen Basco on estynyt eikä pääse esiintymään korvaavaan ajankohtaan. Korvaavana esiintyjänä nähdään tanskalaistrio Vesselil.

Muinaisesta tanskalaisesta balladista otettu nimi Vesselil kertoo nuoresta naisesta Vesselilistä, joka kieltäytyy vaihtamasta unelmiaan ja kunnianhimoaan kultaan. Trio luo ainutlaatuisen tunnelman ja luo sillan vanhojen perinteiden ja nykyaikaisten sävellyksien välillä. Trion vahva omistautuminen musiikkiin, elävät ja tyylikkäät sovitukset sekä vauhdikas ja energinen esiintyminen on koskettanut laajaa yleisöä ympäri maailmaa. Vesselil tuo Juurijuhla-RotFestiin tanskalaisen trion eleganttia ja svengaavaa musiikkia viulun, alttoviulun, sellon ja laulun yhdistelmällä.

Clara Tesch, viulu, alttoviulu & laulu
Elisabeth Dichmann, viulu & laulu
Maja Aarøe Freese, 5-kielinen sello & laulu

Juurimusiikkia ja tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Yhtye ylittää musiikin tyylirajat riemukkaasti eikä kaihda eriskummallisiakaan tarinoita. Juurakko on juurilla ja mullassa kyynärpäitä myöten.

Klubilla illan päättää Halsbrytarna, suomenruotsalainen pelimanniryhmä Helsingin alueelta. Ryhmä perustettiin syksyllä 1973 ja ryhmään kuuluu 14 soittajaa. Ohjelmisto koostuu suomenruotsalaisista, suomalaisista ja pohjoismaisista pelimannikappaleista sekä omista sävellyksistä. Halsbrytarna tanssittaa ja viihdyttää yleisöä illan päätteeksi omalla erityisen mukavalla menollaan. Tanssikengät mukaan!

Kesto 4 h 30 min, sis. väliajan

Liput 20/15 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi

Naulakkomaksu 2 €

Kaikukortti-tapahtuma

www.otava-yo.spb.ru/en
www.vesselil.dk
www.juurakkoband.fi
www.elisanet.fi/martin.gunnar.barlund/hals

www.juurijuhla.fi

Tapahtumapaikka
Sellosali