pe 09.04.2021 19.00 - 21.30

JuuriJuhla – RotFest: Pekko Käppi & K:H:H:L, Puuluup (EE)

Sellosali - Soittoniekanaukio 1 APe 9.4.2021 klo 19

Ennakkoon 3.4.2020 tapahtumaan ostetut liput käyvät tähän ajankohtaan 9.4.2021 sellaisenaan. Liput on myös mahdollista palauttaa Lippupisteen ohjeistuksen mukaisesti. Rahanpalautusta voi hakea 30.6.2020 mennessä tästä linkistä https://web.lippu.fi/palautus

*

Säkenöivää Jouhikkomagiaa ja ZombiPostFolkkia!

Kalloja, nahkoja ja miesten pellavaisia kesämekkoja – Pekko Käppi & K:H:H:L on yhtye, joka todentaa sikarilaatikkokitaroineen ja jouhikkoineen mystisiä kansantaruja tähän aikaan. Kansanmusiikki, mystiikka ja populaarikulttuuri kohtaavat yhtyeen käsittelyssä erikoislaatuisen persoonallisella tavalla. Yhtyeen ilmaisu kieppuu suomalaisen voodoon vainoharhaisessa maailmassa, vieden kuulijan luineen keskelle moneen suuntaan roihuavaa nykyhetkeä, venyttäen todellisuutta petollisen ja epäluotettavan ihmismielen loihtimiin maisemiin.

Pekko Käppi & K:H:H:L:n sointi luo maalauksia ja kuvia kesärituaalipuuhissa olevista miehistä valkeissa pellavaisissa kesämekoissa hymisemässä ikiaikaisuuksia koivikon kätköissä kallojen ja nahkojen alla. Yhtyeen tuotantoa on ylistetty niin kriitikkojen kuin yleisönkin toimesta, mistä kertovat lukuisat kansalliset ja kansainväliset palkintoehdokkuudet sekä julkaisuvuonnaan reilusti kehuja keränneet levyt. Pekko Käppi & K:H:H:L nappasi vuonna 2017 Vuoden Kansanmusiikkitekijän palkinnon Etnogaalassa.

Virolaisduo Puuluupin neozombipostfolk kertoo nykypäivän tarinoita niin tuulimyllyihin kohdistuvasta rakkaudesta kuin rasvaisista hääaterioistakin sekä kutittaa yleisön korvia laulaen viron kielen lisäksi myös eksoottisilla tuntemattomilla kielillä. Yhtye on noussut nopeasti yhdeksi virolaisen folkmusiikin kuumista nimistä. Duon äänimaailma koostuu jouhikon luonnollisten sekä elektronisesti vahvistettujen saundien yhdistelmästä. Erilaiset kahinat, kaiut, koputukset ja rahinat soivat välillä akustisesti, muodostavat tanssibiittejä tai elokuvamaisen tummia sävyjä.

www.pekkokappi.com
www.puuluup.ee
www.juurijuhla.fi

Kesto 2 h 30 min, sis. väliaika

Liput 20/15 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi
Naulakkomaksu 2 €
Kaikukortti-tapahtuma

Tapahtumapaikka
Sellosali